Színpadi show és modern tánc

A színpadi show tánc ismertetője a sokszínűség. Nem egy konkrét táncstílusra összpontosítunk, hanem több műfajjal ismerkedünk meg. A színpadon bármilyen stílus képviseltetheti magát. A klasszikus táncból elsajátítjuk a spicc és flex közötti különbséget, kialakítjuk a helyes test- és kéztartást is
valamint dolgozunk az aktív centrum tudatos használatán. A balett alapjaiból megtanuljuk az első
két pozíciót a pliét, relevét és a chasset is.

A modern tánc szintén egy alappillére ennek a műfajnak, ezért a ritmusérzék fejlesztése az egyik legfontosabb. Mindemellett a hajlékonyság, erősítés, izoláció és nyújtás is elengedhetetlenek. Megismerkedünk J. Limón pár alapelvével is (rebound and recovery, suspension..). Az ellentartások, a testtudat fejlesztését teszik lehetővé, melyet a néptánc alapjain keresztül tehetnek magukévá a gyerekek.

Nagy hangsúlyt fektetünk a térbeni tájékozódásra, színpadi mozgásra. Foglalkozunk az alap akrobatikus elemekkel,mint pl.: híd, cigánykerék. Az alap táncok és technikai elemek mellett
különösen fontos az improvizáció- és a kreatívkészség fejlesztése is. Ennek fejlesztésére és felfedezésére már az első órán kísérletet teszünk. Megpróbáljuk mozgással kifejezni érzéseinket, vagy egy rövid történetet, kipróbáljuk a ritmuskövetést is.

A különböző táncstílusok alapjainak elsajátítása után egyre izgalmasabb és összetettebb elemekkel ismerkedünk meg. Majd ezen táncok lépéseiből létrejön egy koreográfia. A gyerekekkel közösen választunk témát s így formálunk belőle egy történetet, tehát ők is aktív részesei a folyamatnak. Kitartó munkával, a csapat szorgalmától és ügyességétől függően elképzelhető, hogy részt vegyünk különböző táncversenyeken is.

7-10 és 11-16 éves korig mindenkit szeretettel várunk!

Óraszám: heti 1 alkalom/ 90 perc
Óraadó tanár: Ovšonka Flóra

Helyszín:
Komárno, Mederčská 4, (Šeko center, első emelet)

JELENTKEZÉS